Baranczó Bertalan: Idénynyitó sütögetés, kacsacombbal

Mindenki túl van már az idénynyitó kerti sütögetésen? Hálás alany lehet ehhez például a felnyársalt kacsacomb. Nálunk a karaktert adó pácot és aromákat a bükkfából csiholt szabadtűz mellékterméke, a füst, valamint a nyársbotra felszúrt rátkai szalonna szolgáltatta. Talán nem leszek nagyon illúzióromboló, ha elárulom: a kacsacombok az előző napon sütőben, hagyományosnak mondható módon készültek, itt már csak a végső íz- és ropogósságfok beállítása történt, kinek-kinek a maga tehetsége és gusztusa szerint. Aztán a késznek ítélt produktumok még némi rozmaring illatot is magukba szívhattak a tányéron.

Amúgy ez még valóban csak a bemelegítés első fázisa volt. Innen még hosszú az út, hozzávetőlegesen másfél hónap lehet, amíg eljutunk a grillezésen, a tárcsázáson, illetve a bográcsozáson (palócleves, naná, hogy birkából, friss kaporral, tárkonnyal!) a kemence első idei beizzításáig.

1 hozzászólás ehhez: “Baranczó Bertalan: Idénynyitó sütögetés, kacsacombbal

Vélemény, hozzászólás?