Lakner Zsuzsa: A spárgapárolók barátja
Nálunk gyakori vendégek a spárgák, amelyeket eleinte egy hétköznapi leveses fazékban főztem, mert teljesen értelmetlennek tartottam pár hétre venni nekik egy célszerszámot. Tavaly azonban kaptam egy luxus párolóedényt; ez egy normálisan (is) használható fazék, de van hozzá egy szűrőszerű feltét, plusz egy passzoló fedő. Ebben a szettben az a klassz, hogy amikor az alsó traktusban elkezd forrni a víz, a felette várakozó páciensek kellemesen megpárolódnak anélkül, hogy vízbe érnének. Eddig brokkolit főztem benne, mert remekül lehet kontrollálni a puhulási folyamatot, s így nem lesz belőle közben vízi moszat, de idén kipróbáltam a spárgát is: működik!
Azt hiszem a spárgakérdést minden oldalról bevilágítottuk.
Klassz! Újkrumplinak is jó lesz, lehet érezni az igazi ízét ha ebben párolod.
Hú, tényleg. Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni.