Draskovich Edina: Pusztatúra, 1. nap
A Kantin pusztába kiküldött tudósítója szombaton korán reggel indult útnak, miután alig négy órát aludt, lévén hogy eperlekvárt főzött éjszakába nyúlóan. A sós stanglit és némi zabos kekszet előző nap megsütötte, majd bepasszította a többi szállítandó élelmiszer mellé.
A könnyű kis ebéd a hortobágyi pásztorversenyre kvalifikált indulók által főzött slambuc, és kétféle birkapörkölt volt.
A slambucban a bicskával beleaprított erős paprika darabkák helyenként szépen harmonizáltak a pirult tésztarészekkel, s mindez hosszan lecsengő ízélményt eredményezett az omlós birkahúsban. A desszert a veres mangalicák ólja mellett, saját hátizsákból felszolgált pomázi eper volt.
Az uzsonna, mintegy 25 kilométer biciklizés után, csak egy pohárka meggysör és jeges kávé volt, amit újabb 25 kilométeres kerekezésnyi kalóriaégetés követett. Ezután igazán jól esett a paprikás és a korhely halászlé a Patkós csárdában, amelyhez a tiszafüredi Vajgyár utcán át vezetett az út. A nap lezárását némi Gere filigrán vörösboron korcsolyázó sajtos rúd adta, a turistaszálló pergolája alatt.