Előkészületek. A vasárnapi ebédet követően leszedjük az asztalt. A házilag készített grillcsirkéből megmaradt, a gyerekek által száraznak minősített mellehúsát a csontról leválasztjuk, apró darabokra vágjuk. Ugyanerre a sorsra juttatjuk a csirke mellett sült burgonyahasábokat is. Az egészet egy teflonedénybe, majd azt a hűtőbe rejtjük.

Főzés. Hétfő késő délelőtt a teflonedényt kivesszük a hűtőből és a tűzhelyre helyezzük. Pár csepp étolajat hintünk alá, majd közepesen lassú tűzön, fedő alatt melegítjük. Amikor átforrósodott, ráütjük a hűtőben található egyetlen tojást, s elkeverjük. A vasárnapi tésztakülönlegességhez vásárolt, s megmaradt holland gouda sajtdarabka zömét ráreszeljük, s további negyven másodpercig fedő alatt olvasztjuk.

Installálás. A kész MusMust nagy lapostányérra terítjük, majd rászórjuk a megspórolt sajtot. Reszelt parmezánnal bolondítjuk, majd a fényképezés után maradéktalanul elfogyasztjuk.

 

2 thoughts on “Zsubori Ervin: Hétfői CsirkeMusMus

  1. "Aztán kért a szomszédból három tojást, és ráütötte a paradicsomos szalonnára. Ez volt a kedvenc szavajárása, amikor megmaradt valami az ebédből, és az anyám nem tudta, hogy mit csináljon vele, akkor azt mondta, hogy édes drága szerelmem, üssünk rá pár tojást!" (Podmaniczky Szilárd: Üssünk rá pár tojást! – részlet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel