Zsubori Ervin: Zongorás gomba
A gomba valójában gorgonzolás, csak ezt nem mindig könnyű kimondani… Első lépésben lehozzuk a grillsütőt a padlásról. A faszén-brikettet a tűztér közepére halmozzuk, gyújtó hatású folyadékkal alaposan meglocsoljuk, azután hirtelen tűzzel (gyufa) belobbantjuk. Megvárjuk, míg hamuszürkévé emészti magát, majd ráhelyezzük a grillrácsot. A megtisztított gombákat fejjel felfelé a rácsra sorakoztatjuk. Ha megsültek, egy erre alkalmatos fogóval megfordítjuk a gombákat, majd egy-egy kockacukor-méretű gorgonzola darabot pászítunk a kalapjuk közepibe. Mire a sajt megolvad, kész is van az ízharmóniás zongorás gomba. Ízlés szerint flekkennel, rácson pirított kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk.