Két sárga és egy pirosba hajló zöldpaprikát nagyvonalúan feldarabolunk, majd széles serpenyőben, sóval és kakukkfűvel megszórva, negyed órán át lassú tűzön párolunk. Rozsdavörösre érlelt vastagkolbász-darabkákat is dobunk közéjük, s öt percig sütjük az egészet, amíg a kolbász kiengedi a színét. Három felvert tojást öntünk rá kötőanyagnak, s amikor szilárdulni kezd, sajtot reszelünk a tetejére. Miután a trappista megolvadt, hintünk rá némi parmezánt is. Széles pizzás tányérra terítve, friss zsemlével tálaljuk, s a teraszasztalnál költjük el. Aztán még üldögélünk kicsit az augusztus végi verőfényben, s figyeljük, amint a bokrok mögül csöndben mellénk lopódzik az ősz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel