Egy tavaszvégi emlék íze utáni vágy volt a mozgatóerő: hónapok óta készültem, hogy elkészítem az Arnolfini Gasztro Fesztiválon kóstolt darált húsos kelt kalácsot. Mivel nem volt hozzá receptem, úgy gondoltam, előveszem a mama lekváros buktájának leírását, és lekvár helyett húst teszek majd bele tölteléknek. A tészta már bedagasztva pihent, amikor netes üzenetben váratlanul megkaptam az eredeti fesztiválos kalács receptjét… Micsoda időzítés! Gyorsan összevetettem a két leírást, és megnyugodva láttam, hogy jó volt az adaptált újragondolás, így a kalácskészítés hátralévő fázisain már magabiztosan haladtam végig. Az eredmény ugyanolyan látványos lett, amilyen finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel