Bánlaki D. Stella: Bori, a bevállalós

Az idei Gourmet Fesztiválra készülve azon gondolkodtam, melyik ételekre emlékszem a korábbi évek rendezvényeiről. Hiszen nem az a legjobb kaja, aminek az íze évekkel később is megvan, ami évekkel később is beszédtéma? Sorrendben ezek jutottak eszembe: 1. Bori Mami; véres hurka, csokoládé, eper. 2. Rosenstein; flódniszivar. 3. Kistücsök; pájsli.
A mátrai Bori idén annyira bevállalós volt, hogy jelen állás szerint simán lehet, most is ő fog beégni. A fotókon egyrészt kakastaréj és kakashere látható, pici spárgával és zsendicegombóccal (mi ez a zsendicetrend újabban?), másrészt – amúgy ez az előétel – éticsiga és házi csipetke tintahallal, tintán megfuttatva.
Nekem ez a bátorság önmagában is elég lehetne a boldogsághoz, de finom is volt mindkettő.


Az írás elsőként Bánlaki D. Stella újságíró oldalán jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?