Megirigyeltem Meghan Markle és Harry herceg bodzás-citromos esküvői tortáját, és még a menyegző délutánján nekiláttam elkészíteni. A recept magyar fordítása azonban gyanús volt, mert a piskótaszerű tortalapba élesztőt javasolt. Utánakerestem a neten, és kiderült, hogy az angol self-raising fluor sütőporral elkevert lisztet jelent. A lisztbe tehát 1 tasak sütőport kevertem a szárított élesztő helyett, és hurrá, nyertem! A továbbiakban a tortába kis átalakítással nem bodzaszörp, hanem feketeribiszke-likőr került. A torta kiváló lett, bár a feketeribiszke-likőr egyáltalán nem érződött rajta. Szóval lett egy újabb citromtorta-receptem. A likőrt akár ki is hagyhatom legközelebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel