Yafo, azaz Jaffa, Tel-Aviv legősibb városrésze. Egy csodálatos lakásban itt működik Steiner Kristóf konyhája. Már az odavezető út csoda volt, csevegős séta az alkonyatban, lányom egy scooterrel nyomult mellettünk; pompás itt a közlekedés. A kelleténél korábban érkeztünk, de Kristóf és párja, két nagyon szeretni való ember, azonnal bevontak bennünket az előkészületekbe.

Aztán egy babpürével indítottunk, plusz isteni házikenyérrel… Na, itt laktunk jól. Talán a spenótos kel volt a következő, de ki tudja már azt pontosan. Aztán jött az édesburgonyás, répás fasírt, amit alapesetben meg nem kóstoltam volna, mert az összetevőket ki nem állhatom, ehhez képest mennyei volt. Majd egy görög saláta, végül a diós desszert.

Közben néha leestünk a székről a fáradtságtól (aznap hajnali kettőkor keltünk a repülőút miatt), de annyira inspiráló volt a környezet, a beszélgetések – jó pár idegen emberrel is, némettel, magyarral, helyiekkel – és az egész vegán vacsora, hogy indító estének elképzelni sem lehet jobbat.

Mi viszonylag korán hazamentünk, de a lányom ott beszélgetett éjfélig, aztán ment tovább a maga tel-avivi éjszakájába. Kristófban pedig szerintem egy új barátra leltünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel