Bánlaki D. Stella: Cukkinifőzelék-alternatíva

Mióta megnyitott, bakancslistás helyem a Stand, úgyhogy két hétre előre lefoglaltam egy asztalt október első péntekjére, ebédre. Ehhez képest a partnerem az utolsó pillanatban lemondta, és bár tucatnyi embert megkérdeztem, végül senki sem akart eljönni velem helyette. Ebben a helyzetben, idő- és költséghatékony alternatívaként, végül a Hokedli nevű főzelékezőre esett a választásom, ahol egy cukkinifőzelék hozott vissza a mélypontról. Úristen, de csodás volt! Élményben hozta Széll Tamásék szintjét, főleg, hogy életemben először találkoztam cukkinival főzelék kontextusban. Miután az ebéd leapadt bennem, nem álltam meg, elkértem a receptjét, mert azt éreztem, én most egy hétig csak ezt akarom enni újra és újra. Cukkinifőzelék-függő lettem, na. Olyannyira, hogy otthon, házilag, már a következő hétfőn elkészítettem a saját verziómat. Nyilván nem lett ugyanannyira finom, mint az eredeti, mindenesetre a megosztott fotó alapján a Hokedli azt kommentelte: gyönyörűen néz ki.

Vélemény, hozzászólás?