Újabban sokszor sütök pizzát, mert felfedeztem a pizzalisztet. Régebben is próbálkoztam, de sima finomliszttel sosem lett az igazi. Olaszosan szeretem, minél vékonyabbra nyújtva, ropogósra sütve. A receptje elég egyszerű, a liszt mellett olívaolaj, élesztő, víz és só kell csak hozzá. A dagasztás után a kelesztés akár egy éjszakányi is lehet, s egy kilónyi pizzalisztnél annyi tészta lesz belőle, hogy egy részét le is szoktam fagyasztani.

Aztán közelgett a Halloween, amit nem nagyon tartok, de ilyenkor általában pár vicces recept is szembejön. A múmia pizzával is ez történt, egy videót láttam róla. A kivitelezése nem túl időigényes, és nem is bonyolult. Ott bolti tésztával volt prezentálva, de ugye, nekem volt tartalékban saját is. A tölteléket is megvariáltam, mert fokhagymás-tejfölös, feketeerdei sonkás, paradicsomos belsőt kapott. Szerintem vicces lett, és persze nagyon finom.


A múmia pizza receptvideója, ha valaki kedvet kapott hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel