A Black Food fesztiválon. A fekete étel fesztiválon. Egy menő kocsmában. Egy menő bulin, ahol dj-zene szól, keveri a feketét a house-zal, issza a feketét a tejjel, neveti a fehér fogait egy sötét sarokban. Odajövünk a fekete ételekért. Rögtön a Terror Háza utáni sarok, nincs sor, bent vannak sorban az emberek. Épp férnek a sok feketétől. Egy színes bőrű lány papírtölcsérben kap fekete gófrit, mi fekete levesért állunk sorba, én fekete sört vágyok, Virág inna jó, habos feketét.

Ez a feketefeszt, de hát egy tucat étel és ital kevés fesztezni, gondoljuk magunkban, ez egy ínyenc kiállítás, egy magasztos feketeség, magas hőfokon, ahol a barna barnábbnak tűnik, a világos mélysötét. Drágám, ez a fekete fúd, iszom a levest, a vietnami pho-t gombával és aktív szénnel, ez a fekete fekete, bizony, nagyon finom, nagyon jó. A szénízt nem vagyok képes megkülönböztetni a gombaíztől. A szén szaga szén.

Fekete kenyeret kóstolunk, a fekete uborkát nézzük, a fekete pudingot meglepve tapasztaljuk, a citromos sajt is szénfekete. A bonbonokhoz nem merünk odamenni, elkerül minket a trüffel, a csoki ropi. Szépségem, a nyelved csurom fekete a kókuszos fagyitól, de a tölcsér hiányzik, van viszont növényi szénpor. A sörben nincs, mert a sörben nincs szén, a sörben finom árpa és búza és rozs van, némi komló és élesztő és kávé! A sörért külön kell sort állni, két decinként, két sor hab jár két sörcsíkon, kávéba áztatott, szívószállal adott, szénmentes ínycsukló csiklandás. Nahát, Virág, de finom ez az íz a nyelvem hegyén, lassan szlopálom, lassan, százalékról százalékra iszom, lassan fogyjon, míg neked szívhabos kávé jár, sötét fekete ízkrém, sötét sűrű finomlé, illatos citrusélmény.

Fekete küllemünkhöz fekete bellem dukál, fekete lesz a húsunk, fekete humorral áztatott bő beszédünket sör kimossa, kávé lúgozza. És akkor elég a feketékből, elég a fesztivál gyanánt két térbe szorult szakfeketeségből! Normál áron normál színeket szeretnék!

Drágám, menjünk át még valahová, leönteni magunkról a sok feketeséget, egy kocsma kell, ahol sör és bor van, színes levek és Psota Irén!


Az első budapesti Black Food Festival a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro szervezésében zajlott le, 2018. november 4-én, vasárnap. A fesztiválról az Arnolfini Kantint Székelyhidi Zsolt (szöveg, fotó) és Barbély Virág (fotó) tudósította.


Képriport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel