Ha már leszámoltunk azokkal az illúziókkal, miszerint a puliszka nem robban, a cseheknél pedig olcsó a sör (esetleg az Én kis falumban…), örvendetes fejleményként fogjuk értékelni, hogy Prága belvárosában is ihatunk igazi pilsenit uszkve hatszáz forintért. Az átlagár ugyanis nagyjából ennek a duplája, vagyis 110 korona körül van. Noch dazu, egy kapucsínó is ugyanennyi a turistalehúzó helyeken – de ha nem metrózunk ki minimum a harmadik kerületbe, akkor lényegében csak ilyeneket találunk.

Vagy ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk – a nevével a tekintélyes olasz napilapra is hajazó – La Republica söréttermet, ahol 49 koronáért is kifoghatunk egy korsó jó cseh sört. A névválasztást amúgy nyilván döntően befolyásolta, hogy a hely a Námesti Republiky, azaz a Köztársaság tér (itt még van ilyen, és büszkék is rá) mellékén található.

Pilsenihez pedig mit együnk egy prágai sörétteremben, hát naná, hogy gulyásnak nevezett, pilsenivel kezelt pörköltöt karlovsky knédlivel, mi mással. A hús omlós, a knédli ruganyos, a sör csúszik, a Moldva meg folyik, mint a turisták tömkelege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel