Szombat dél felé jár, itt ülök Jaffa kikötőjében, a Container nevezetű helyen. (Három napja, május elsején jelentkeztem be utoljára, azóta azért történt egy és más, de még nem volt időm megírni, így ezekről majd később…) Tavaly itt, a Containerben volt a legnagyobb kulináris élményem, a Thousend blue crab formájában, ami egy kiló tarisznyarákból készült, curry szószban; rengeteget kell vele dolgozni, de megéri.

Most egyedül vagyok (csak Amos Oz van velem; tavaly karácsonykor ment el, a Szeretetről, sötétségről című kötetét hoztam ki magammal), így azt gondoltam, nem kérek előételt, csak a hely kötelező égetett kenyerét, tahinivel, és Shrimp & roll nevezetű kaját, amihez az étlap szerint a whisky chaser „super recommended”.

Hát, nem bírom legyűrni. Már értem, miért ajánlják hozzá a whiskyt. Szerintem körülbelül tizenöt szuperfriss, nem kicsi garnéla van elkészítve hozzá egy fűszeres BBQ szószban, szalonnával, brióson tálalva, mellé sültkrumpli. A Container drága helynek számít, de ha megnézem az alapanyagokat, már nem is annyira. Az adagok mindenesetre óriásiak és laktatóak. De messze még az este…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel