Núbiai utunk során az utazási iroda háromszori étkezést biztosított. A szakácsunk a rendelkezésre álló alapanyagokból mindig remek étkezéseket kanyarított. Láttuk, milyen körülmények között dolgozott, ezért még jobban értékeltük a munkáját. Bár többnyire núbiai vendégházakban szálltunk meg, ahol több-kevesebb lehetősége volt a főzésre, három éjszakát a sivatagban töltöttük, sátorban. Ez volt az igazi kihívás számára. Faszénen főzött-sütött, konyhaasztalként pedig egy leterített szőnyeg szolgált. Míg a sofőrök a sátrak felállításával bajlódtak, ő már feltette a teavizet, és krumplit pucolt.

Az első este a vacsora végül rizzsel töltött paprika, paradicsomos krumpli (hasonlított a mi paprikás krumplinkra), sárga lencsés ragu, uborkás paradicsomsaláta és rizs volt.

Egyik este grillezett borjút kaptunk, máskor meg sült kolbászkákat, paradicsomos tésztával (nem olasz módra: kevés paradicsom, fűszerek, zöldségek tarkították). Sikerült mindig olyan menüt kitalálnia, amelyet a magyar gyomor is bevesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel