Nagy Izabella: Rabbit Pie – avagy a se nyúl, se pite ebéd

A tévében két tesó főzött. Jól nézett ki (jól néztek ki). Gondoltam, ilyet még úgysem csináltam: nyúlhúsos-gombás töltelékkel kisütött pite. Igazi angol dolog. És a tévében rettenet könnyen és gyorsan elkészült.

De, nem kockáztathattam. Mi az a nyúl, egyáltalán? Meg, pitetésztába töltsem bele, és süssem ki az egész batyut? Ezek az angolok nem normálisak. Jó lesz az kicsit megbuherálva is…

Nyúl helyett csirke felsőcomb-filé, pite helyett vacska tészta (igazából szarvacska tészta, de gyerekeim kiskorukban nem voltak hajlandók csúnyán beszélni, ezért azóta így mondjuk). A tárkony a végén pedig minden alkalommal elfelejtődik, úgyhogy gőzöm sincs, milyen íze lenne tárkonnyal. Meg nyúllal. Pitében.

De amúgy rendben van, és szeretjük, és megtartottuk a nevét is.

Vélemény, hozzászólás?