Vegyétek és egyétek, mert most lehet kapni a műalkotásnak is beillő, szép tömött édeskömény-gumókat a jobb élelmiszerboltokban és piacokon, szerencsére egyre több helyen. Aki szereti az ánizsos ízt és a változatos zöldségféléket, és közel áll hozzá a mediterrán konyha, az ne hagyja ki ezt az élményt!

Ezerféle felhasználási lehetősége van, a legegyszerűbb nagyon vékonyan felszeletelni, majd akár önálló salátaként vagy salátába keverve fogyasztani, de készülhet belőle vajon párolt köret, csőben sült főfogás, mártás, leves, akármi. Én most két gumót négy-négy vastag szeletre vágtam úgy, hogy a gyökérrészét ne vágjam át, és az így minél jobban egyben tartsa a hagymaszerűen rétegzett gumószeleteket. Olívaolajban pácoltam kicsit, majd grillezőrács közé szorítottam és megsütöttem. A külső rétegek megégtek valamelyest, mert túl erős volt a szén fűtőereje, azokat a részeket hivatalosan ki kellene dobni, de ez természetesen nem történt meg, mert szeretünk veszélyesen élni.

Az édeskömény jól illik a halakhoz, és mivel nem csak a mediterrán konyhát szeretjük, ezúttal szigetszentmiklósi pisztrángfilét grilleztünk mellé.

És mivel én kifejezetten kedvelem az ánizsos ízt, az ebédhez – ami az idei első grillezésünk volt – elfogyasztottam egy pohárka Pastis-t is.


Fotók: Draskovich Edina.

1 thought on “Draskovich Edina: Aki szereti az ánizsos ízt

  1. Köszönöm az ötletet! Én egy személyre fél gumót vágtam vékony szeletekre, azelőtt fél murkot karikára, megsütöttem tepsiben (nyílt lángom nincs), szórtam rá tegnapról maradt főtt kukoricaszemet, majd sajtot szeleteltem rá, míg az a tetején a költeménynek megolvadt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel