Fiatalasszony koromban Pomázról jártam be a munkahelyemre a Gellért térre, heti hat és fél napra, így két gyerek mellett nem maradt volna szabadidőnk kirándulni, korcsolyázni, strandra menni – egyszóval kimozdulni a négy fal közül –, ha komplikált ételeket készítek. Akkoriban találtam ki gyorsételeket, például a kuktás csirkét.

Egy egész bontott csirke hasüregét megtöltöttem apróra vágott zöldségekkel (répa, zeller, karalábé, gomba, zöldborsó, hagyma, paprika, ami éppen volt a közelemben). Megszórtam a csirke hasát fűszerekkel, ráborítottam egy pohár tejfölt, és körberaktam a csirkét rizzsel. Kis vizet öntöttem alá, rácsuktam a kukta fedelét, és kábé negyedórát pároltam kis tűzön. Ezalatt minden megpuhult és összefőttek az ízek. Kiraktam egy tálra, és mindenki azt és annyit szedett belőle, amennyit akart.

A hétvégi takarítás és mosás mellett szombatra és vasárnapra is volt főtt étel, csavargásra is jutott időnk bőven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel