Zsubori Barnabás: Valenciai morzsasüti
Hirtelen beugrik egy ötlet, aztán pár nap múlva már meg is vannak a repülőjegyek. 2019-et írunk. Hárman útnak indulnak Spanyolhonba, hogy megölelgethessék barátjukat, aki kint tanul egy évet.
Körbejárják a helyi látványosságokat, frizbit dobálnak át a város különböző építményein, trükköket fejlesztenek ki. Sokat nevetnek, és az a legnagyobb bajuk, hogy a főtér legjobbnak hitt éttermében mirelit pizzát szolgálnak fel nekik.
Egy hét izgalom a barátnak, végre megoszthatja a spanyol élményeit másokkal. Még szörfözni is eljutnak. És persze nagy közös főzések. A barát egy saját recepttel kedveskedik nekik. Kis liszt, cukor, vaj, alma és eper. És már kész is a Morzsasüti.
Persze akkor és ott volt a legfinomabb, de itthon is működik: beleharapva egyetlen perc alatt a spanyol tengerparton lehetünk, szörfözhetünk és nevethetünk. És mivel én is megtanultam a receptet, egyedül is el tudom készíteni – például Anyák napjára, meglepetésnek. Hogy együtt is átéljük a spanyol nap melegét.
Anya: Horváth Ira | Morzsasüti: Zsubori Barnabás | Fotók: Zsubori Eszter.
A tojás nem maradt ki a receptből? 🙂
Én tojás nélkül készítem, pont az egyszerűség a kulcsa.:)