Gergely Tamás: A csalánkúra evolúciója
Csalántea már volt, feltöltöttük a testünket vassal, megfiatalodtunk.
Reuma elleni kezelés is megesett; nemcsak szedés és feldolgozás közben értek csípések, hanem a jobb csuklómat még szándékosan is „kezeltem” a csalánszőrökben rejlő hangyasavval. Azért csak az egyiket, hogy észleljem a különbséget. Érzem valóban, még a fülem is sajog tőle, a bal…
No, de ebben az évben bevezettünk egy hathetes ivókúrát is – a kávéval egyszerre főzöm meg reggel, napközben elmegy. Elmegy tőle, állítólag, a tél folyamán a szervezetünkben felhalmozott mérgező anyag is. Kúránk közepén tartunk, fél testem már egészen megtisztult, jelentem.
Jövőre aztán sört is főzünk belőle, mert állítólag lehet. A Mälar-tó partján van bőven ebből a hasznos gyomból, jó ebédhez hadd szóljon a nóta…
Fotók: Gergely Tamás.