Barbély Virág: Karanténkenyér porélesztőből
A 2019-20-as élesztővész túlélőinek nem kell megmagyarázni, hogy miért porélesztős pékáru sül. Hogyan teszünk szert porélesztőre? Íme:
- Kérjük meg édesanyánkat, hogy küldjön postán (aki pukifóliás borítékban fogja feladni, hogy ne jöjjenek rá azok, akiknek szintén nincs).
- Forgassuk fel és ki a fiókot, mert van az alján 1-2 zacskó porélesztő 2015-ből.
- Kérdezzük meg Izát, mert ki fog derülni, hogy nála is van még pár tasak 2017-ből.
A húsvéti kalács, ír szódakenyér, focaccia, laffa, pita, hotdog kifli és hamburger buci felfedezése mellett a legkedvesebb porélesztős újdonság Pötiflőr konyhájában a Japán Banánkenyér. Ami milyen ízű, mit gondoltok? Pontosan olyan, mint a dupla vajas albán kifli.
A képeken a Japán Banánkenyér látható; fotók: Barbély Virág.