A karantén tavaly megérlelte az időt a fűszerkertünk megújítására, amely meg is hálálta a törődést. Az erős paprika nem különösebben élvezte a hidegebb napokat, de a mentafélék és a bazsalikom az izraeli januárt is jól bírják. Utóbbi annyira megnőtt, hogy ideje volt egy részét learatni. Készítettem is belőle pestót. Nem egy bonyolult történet: a bazsalikom leveleit feldúsítjuk néhány fokhagymagerezddel, elkeverjük egy maréknyi pörkölt dióval, némi sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal, majd az egészet egy aprítógéppel simára aprítjuk. Szendvicsre vagy salátaöntetbe egyaránt jó. És a fűszerkertbe fektetett munkánkat is visszaigazolja.


Fotók: Galambos Tibi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel