Miután kiderült, hogy nem tolerálom a glutént, kenyér helyett krumplival készítettem a kovászos uborkát. De amióta fény derült arra, hogy a burgonyára is intoleranciám van – hiába imádom –, felhagytam ezzel a mélyen gyökerező hagyománnyal, amely igazivá teszi a nyarat, és három évig nem csináltam kovászos uborkát. Amúgy is magas a hisztamin tartalma, így mondhatni könnyedén lemondtam róla, ugyanúgy, mint minden másról.

Most, hogy újra erőre kaptam, megpróbálkoztam a krumpli nélküli változattal. Ehhez az uborkán kívül új fokhagyma, kapor, forró víz, só és napsütés kell csak. Már harmadszor készítem idén, és ugyanolyan finom, mint amilyen kenyérrel, aztán krumplival volt.

Mivel ennyire bevált a mindenmentes verzió, lehet, hogy legközelebb már uborka nélkül csinálom, és az is ugyanilyen jó lesz…


Fotó: Rubin Eszter.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel