Közeleg a tél, és én ismét levesben utazom. Bár mostanság nem lehet lerobbantani a korianderes-ázsiai ízvilágú levesekről, most újítottam, és Dragomán György finn halleves receptjét vettem elő, ami egyszerű, de nagyszerű: félóra tennivaló, maximális jóság.

A leves lelkének, a lazacnak azonban érdemes jól utánajárni. Kimondottan jó hírű helyen vegyétek, nehogy úgy járjatok, mint én: a közepes árú, elsőre korrekt külsejű halacska zamata enyhe, szálkája sok. De a kapros-tejszínes leves ízvilága kárpótol: igazi téli, ünnepváró villantós ebéd. A halért vaskosan pengetni nem kell félnetek jó lesz, úgy igazi ínyencség fog kerekedni az adventi ebédből.


Fotó: Sárkány Viktória.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel