Mivel baráti körünkben hárman születtünk a Vízöntő jegyében, együtt szoktuk megünnepelni a születésnapunkat. Ilyenkor Andit, Gábort és engem felköszönt Gyuri. Választ nekünk egy kellemes vendéglőt, én pingálok egy neoprimitív plakátot, azt magunk elé tartva fotózkodunk.

Egyik alkalommal Gyuri választása a Szent István körút és a Visegrádi utca sarkán lévő Rézangyal Bistróra esett. Forralt bor is van, és többféle sör, így mindnyájan jól járunk.

Rusztikus bútorokkal igényesen berendezett, patinás hely volt, azóta sajnos bezárt. Négerbarna, háttámlás fapadokon ültünk, barna faasztal mellett. A falak óarany színű selyemtapétája otthonosan meleg közérzetet biztosított a vendégeknek. Először kirendeltük az italokat. Andi vörösbort, Gábor Zéró Coca-Colát, én Kozel barna sört, Gyuri egy korsó világos Pilsenit, aztán kezdtük az étlapot böngészni.

Nem voltunk igazán éhesek, ezért csak nassoltunk. Andi és én Gundel palacsintát, amit hosszúkás tört fehér fajansztányéron szolgáltak fel. Már a látványa is megejtő volt, hát még az az ízorgia, amire csak belekanalazásunk során derült fény. Diós palacsinta alapon csokiöntet, a tészta két oldalába egy-egy vaníliafagylalt gombóc pottyantva, az egész hullámosan beborítva tejszínhabbal, és a sütemény teljes hosszában, középen végigcsorgatva egy széles meggybefőtt sávval. Dicséretül szolgáljon, hogy a szakács nem spórolt egyik összetevővel sem. Gábor somlói galuskát kanalazgatott talpas kehelyből, tetszetős volt az is, és bevallása szerint finom is.

Az evés-ivás folyamán szót váltottunk munkahelyi beosztásunkról, párkapcsolati problémánkról és gyerekeink ügyes-bajos dolgairól. Mindannyiunknak van öröme-bánata, véleménye és tanácsa, sosem fogyunk ki a szóból.

Kellemes hangulatban telt az este, egyedül az asztal kiválasztásánál fogtunk mellé, mivel a mosdó sötétbarna ajtaját mellettünk csapkodták a vendégek be- és kimenetelkor. Viszont megmosolyogtatott minket az ajtóra festett többnyelvű felirat: toalete, klo … és a ciril betűkkel és kínai jelírással felfestett feliratok.

Azt már egyikünk se tudta volna megmondani, hogy kocsmakalandtúránk hányadik állomása volt a Rézangyal, ezért festettem poénból a plakátunkra a 696-os számot.


Eredeti fotók: Zoltai György | Effekt: Kantin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel