Becsapódott az ajtó. Szex nélkül ment el, csak a bonbon maradt utána a dohányzóasztalon. Latin szerető, Szerencsi Csokoládégyár, arany betűk és egy tangózó pár a dobozon. Dóra forgatja, milyen kicsi, csak hat darab, smucig pasas, és feltépi a celofánborítót. Egy kártya esik ki belőle.

Kedves Vásárló! Keresse az összeillő darabokat, a merész kombinációkat, párosítsa a bonbonokat és garantált az ízkavalkád, no meg a szórakozás.

Dóra kirakja sorban a desszerteket. Eszmeralda trüffel, piros sztaniolban, Carmen ribizlilikőr, Esztella az aranyba csomagolt narancs, Eduardo kókusz ezüst fóliában, Rodriguez a zöld menta, Carlos meg a konyak, de neki már nem jutott csomagolóanyag, csak egy gusztusos meggy a tetejére. Dóra méregeti a bonbonszemeket, rakosgatja, hogyan válasszon, az ízek, a színek vagy a nemek szerint. Döntött. Eduardóval kezd. Lassan kihámozza ruhájából a bonbonszemet. Ujjbegyével simogatja, a lámpa felé tartja, élvezi a gömbölyűséget. Áhítattal a nyelvére teszi. Az állkapocs csattan, a csokipáncél törik, a kókuszlikőr a nyelvére folyik. Forgatja, ízlelgeti, nyálával összekeveri, cuppog nagyokat. Egy másik bonbon után nyúl. Türelmetlenül tépi ki Carment a fóliából. Körbe nyalja, ajkai közt tartogatja, és gyors mozdulattal, nyelvével belapátolja, hogy a szájpadlásán nyomja szét. A nyelvén kesernyés ribizlilé. Hátradől. Élvezi a hatást. A teste bizsereg, kurta combja megnyúlik, a vádlija izmosodik, a strandpapucs remeg, átalakul és vörös tűsarkú cipő lesz. Dóra rángatózik, derekán a hájgyűrűt hasa beszippantja, és a melle is feszes. Csapzott, egyenes haja fürtökbe göndörödik, a feketeribizli megfesti a tincseket. A falakból halk zene szól. Eduardo fehér frakkban közelít, Carment derékon kapja, szombréróját a konyhakredencre dobja. A szűk szoknyát szájával felhasítja, a szoba-konyhában tombol a tangó meg a cha-cha cha. A nő szoknyája repül, kopog a tűsarkú cipő, az alsó szomszéd partvisnyéllel veri a plafont. Carmen riszál, mint az igazi a dohánygyári munkások előtt. A férfi a nő fenekébe markol. Eduardo jó, finom, kókuszízű, de Dóra már a mentás Rodriguezre gondol. Lopva kacsint felé. Tétova mozdulatokkal fejti le a zöld sztaniolt, feltárul a golyó. Eduardo, most menj!, és máris Rodriguez kell neki. Gyorsan nyeli le a trüffelt. Ó, Rodriguez, szerelmem, Rodriguez!, és a férfi fekete ingét köldökig gombolja, rátapad a szőrös mellre, nyalogatja a férfi mellbimbót. A férfi eltolja magától, és az ötvenes évekből itt maradt szovjet Szaratov hűtőhöz indul. Pezsgőt vesz elő meg egy párás üvegcipőt. Eszmeralda áll a konyhában a fehér muszlin köntösben, a lábán is fehér a cipő. Rodriguez térdel, bontogatja a puha anyagot, a hideg üveget a nő hasához nyomja, a libabőr mindig felizgatja. Eszmeralda a jobb lábát felemeli és hagyja, hogy Rodriguez lehúzza róla a cipőt. Pukkanás. A pezsgő szalad. Rodriguez tölt az üvegcipőbe meg az Eszmeraldáról éppen levetettbe. Kortyolják a pezsgőt, kóstolgatják egymást, a trüffel és a menta, finom kombináció.

Carlos és Esztrella maradt a dobozban, a kísértés nagy. Dóra dönt, a desszertek után nyúl, türelmetlenül betömi a két csokigolyót. Konyak, meggy és narancs. Magas konyaktartalom, kivételes ízek, gyors reakcióidő. Esztrellán maradt egy darab sztaniol. Dóra ráharap, éles fájdalom hasít a fogába, amikor a gangra néző ablakot valaki megkocogtatja. Félrelebbenti a függönyt, kikukucskál. Az éjszaka koromsötét. A folyosói fény gyenge. Alig ismeri fel az alsó szomszédot. Sosem látta még pizsamában és fürdőköpenyben. Az ajtóhoz megy. Beengedi. Dórika, mégis mi folyik itt, mi ez a lárma, még a mennyezeti stukkóból is tangózene szól. Dóra tekintetében vad őrület, elkapja a férfi köntösét, magához rántja a potrohosodó urat. A férfi megdermed, tiltakozna, de már késő. Dóra szájon csókolja, és a szoba felé araszol vele. Ott strandpapucsát lerúgja, megragadja a férfit és eszeveszett tangót jár vele.

Reggel Dóra feje szédül, gyomra émelyeg. Az asztalon szétdobálva a sok csokipapír. A konyhakövön törött üvegcipő meg egy üres pezsgősüveg. A mobilja szól. Ja, te vagy? Ma sem tudsz jönni? Nem baj, nem haragszom. Várj! Felugranál, és hoznál még szerencsi csokigolyót, ha lehet, akkor nagyobb kiszerelésben.


Illusztráció: Pixabay | Az írás szerepel a szerző új, Nokedliszaggató című novelláskötetében | Tipp-Cult Kft., Parnasszus Könyvek, 2022 | 214 oldal, 2100 forint | Könyvheti dedikálás: 2022. június 10., Írók Boltja, 16:00 – 17:45.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel