Természetesen a Vasedénybe mentem el, hogy beszerezzem. Direkt olyat kerestem, ami egy adagot is le tud főzni, hogy ne kelljen olyan sok kávéval megtömni minden alkalommal.

Kérdésemre egy kedves, de fáradt hölgy hátravezetett a kávéfőzős kellékek polcához, és bár említette, hogy tartanak egyszemélyeset, megpróbált rábeszélni egy kétszemélyes, nemesacél verzióra. Úgyis olyan kicsik az adagok. Az olaszok, ugye. Nagyon rövid kávét isznak, semmire sem elég, de olyan erős…!

Én azért a picike, klasszikus formatervű darabot választottam: egyébként sem szoktam nagyon hosszan inni a kávét, vagy ha igen, akkor tejjel öntöm fel.

Hazaérve még várt rám az ebéd, de utána következhetett a teszt. (A konyhaszekrényben találtam egy bontott csomag őrölt kávét, de arra gondoltam, hogy az elsőt biztonságosabb a frissen vásárolt kávéból főzni, ráérek még tesztelni, hogy maradt-e az aromából a 2021-es lejárati dátum ellenére.) Nagyjából 0,8–1 deci vizet bír el, ennek ellenére lassan forrt fel, mert nem mertem egyből a legmagasabb fokozatra kapcsolni a kerámia főzőlapot.

Aztán csak megtelt szépen a felső tartály, és nemsokára meg is kóstolhattam első saját kotyogós kávémat. Éppen elég, és mégsem túl erős.


Fotó, videó: Zsubori Eszter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel