A grillétterem mókás arcú pincére felhívta rá a figyelmünket, hogy a tengerparti sétány mellett felállították a vidámparkot. Óriáskeréktől kezdve mindenféle pörgő-, rángató- és siklóeszközök várják a gyerekeket a Mikulással és a karácsonyfával együtt december végéig. Az óriáskerékről a tengerpart, a móló és a közelében horgonyzó üdülőhajó villanyfüzérei kápráztattak el. Az unokák megéheztek és elfáradtak, annyi erőt már nem éreztek a lábukban, hogy visszatalpaljanak a kis grillező vendéglőbe.

A tengerparti sétány mellett számtalan étterem ételfotókkal ellátott hirdetőtáblái csalogatják az üdülő vendégeket. Edit lányomnak a termetes üvegakváriumra emlékeztető Ocean Basket étterem ételkínálata tetszett, ezért ide ültünk be vacsorázni. A derűs, közvetlen pincérfiútól az unokák – gyönyörűségére – egy-egy kupakkal ellátott, szívószálas üvegkorsót kaptak ajándékba.

A mellettünk elvonultatott bőséges adagok mennyiségéből kiindulva háromszemélyes tenger gyümölcsei tálat rendeltünk négyünknek. A kisfiú ragaszkodott a hasábkrumplihoz ketchuppal, a nagylány pedig a garnélarákokhoz. Fotót nem tudtam készíteni erről a vacsoráról, mert az automata fényképezőgépem bemondta az unalmast. A tengeri állatkák látványa, az ízek és az illatok ugyanolyan lenyűgözőek voltak, mint a grillezős étteremben.

A számlát a pincér egy pohárba tekerve hozta ki, alatta kispárna formájú mentolos cukorkákkal. Ez a gesztus annyira elnyerte a gyerekek tetszését, hogy másnap is oda kellett betérnünk vacsorára.

A grillezett ételek rendszeres fogyasztásától annyira kiéheztem a párolt zöldségekre, hogy az utolsó vacsoránkra méregzöld párolt ceruzababot rendeltem lazactörzzsel. Ehhez az ízkombinációhoz kapott kedvet a vőm is. Ildi lányom – nagylányunokámmal együtt – párolt garnélarákokat kért, szószokkal és lepénykenyérdarabokkal, mivel a rákocskák vajlágyságú, selymes és kissé édeskés húsa egyszer sem okozott nekik csalódást. Kisfiúunokám továbbra is ragaszkodott a jól bevált sült krumplihoz, azzal a különbséggel, hogy fokhagymás és chilis szószba is belemártogatta. Csordogált a könnye, és mintha bohóc lenne, kivörösödött az orra, de vigyort erőltetve arcára nagyfiús vagánykodással folytatta.


Eredeti fotók: Noth Zsuzsánna | Effekt: Kantin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel