Anno 2021. április 25-én, vasárnap a Székelyhidi–Barbély háztartás egy utcával, egészen pontosan 10 házszámmal odébb költözött; 4 jó barát, 1 zajos molnárkocsi és egy kevésbé irányítható, erősen oldalra húzó, de legalább ütemesen kattogó könyvtologató lapos szállítóeszköz segítségével. Ramtamtamtamozott a Bocskai út széltében-hosszában, a költöztetők hol egymás mellett, hol szembetalálkozva, hol a liftben, hol a lépcsőházban szórták a sóhajaikat és lelkesedésüket egymásra. A 22-es számban dobozt vettek fel (sóhaj), a 12-esben pálinkát (lelkesedés). Székelyhidiék pedig azóta is boldog nosztalgiával és hálával gondolnak a 3 évvel ezelőtti jövés-menésre. Olyannyira, hogy azóta minden évben megtartják a Költöztetők Bálját. A 2024-es esemény nevét a menü ihlette.

Részletek a meghívóból

Kedves Mind, közeledik a Pink & Purple Party – A Költöztetők éves bálja. Felfedem hát a menüt.

Ital: A szolid délután a Fecske Presszóból jól ismert „Pinky” nevű mini shot jegyében fog telni, vagyis: vodka + grapefruitlé 5 cl-es boldogságban hopp.

Étel: zsíros kenyér Purple hagymával és zsírjában sült fokhagymás hússal.

Desszert: Szeplős Szekszike; Székelyhidi 12 évvel ezelőtti verse nyomán – aki jól figyelt az 50. születésnapi mulatságon a Nyitott Műhelyben a „MÁKikus Főzőshow” említésekor, az sejthet egyet s mást.

Természetesen ajánlott a pink avagy purple rúzs mindenkinek. Aki netán öltözetével is hódol a party szellemének, azt a party szelleme megcsókolja. Ha a Pinky-n kívül fogyasztanátok más típusú alkoholt vagy ásványvizet, akkor azt kérlek, hozzatok! Talán még egy pink limonádét is összedobok, ha bárki racionálisabb délutánt tervez.

Paraméterek később mennek a meghívóban. Addig is, hallgassuk meg együtt ezeket a csodálatos nótákat.

Pufi

Kiegészítés

(1) A party közeledtével debütált a Pink & Purple Playlist a Spotify-on. A résztvevők olyan dalokat adhattak hozzá a listához, melyeknek vagy a címében, vagy az előadó nevében szerepel egy bárakármilyen szín. A spontán közös éneklést (leginkább óbégatást) a Fekete Pillangó nevű Omega-sláger váltotta ki.

(2) A party közeledtével egyértelművé vált, hogy az egyik ismert gyártó Pink 100% grapefruit italla megszűnt. Helyette egy grapefruit+narancs+alma helyettesítő termék található a boltok polcain, melynek színe inkább narancs, mintsem pink. Ettől a malőrtől a résztvevők szerencsére nem lilultak be.

(3) A helyi séf és cukrász törekedett rá, hogy a színeket valódi gyümölcsből, mesterséges összetevők használata nélkül hívják életre.


Szöveg, fotók: Barbély Virág | Társházigazda: Székelyhidi Zsolt.

1 thought on “Barbély Virág: Pink & Purple Party – A költöztetők bálja 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel