Címke: Gáspár Zsuzsa

Almárium, Hazai, Nagyadag

Gáspár Zsuzsa: Receptmesék #18 – Ki gazdag, avagy az angol fajansz étkészlet meséje

Mély, alig leküzdhető vonzalom élt, él bennem a finom fajansz iránt – főleg az angol vonz, de a francia és a német is. Az egyik falakkal lehatárolt „boltban” sok minden más mellett angol fajansz étkészleteket is árultak: egy-egy dobozban négyszemélyes készlet volt, fehér alapon kék szegélymintával: mélytányér, lapostányér, desszerttányér, meg csésze, aljjal.

Almárium, Hazai, Nagyadag

Gáspár Zsuzsa: Receptmesék #15 – A rántott borjúmáj bonyodalmas, de jól végződő meséje

Te kitűnően főzöl, tudsz-e rántott borjúmájat és sárgarépa-főzeléket csinálni? Persze, feleltem, hát egyik se egy bonyolult dolog. Mondtam, és hittem is. Szóval, hogy gyerekkorában evett ilyet, a mamája szokta volt készíteni, nagyon-nagyon szerette, csinálnék-e egyszer nekik, neki és az élettársának. Persze, boldogan.

Hazai, Nagyadag, Stelázsi

Gáspár Zsuzsa: Receptmesék #10 – A túrógombóc és a jó szomszédság meséje

A túrógombócot a lányom is, a papája is nagyon szerette, épp csak tőlem nem kaptak soha. Arra már nem emlékszem, hogy megpróbáltam-e és nem sikerült, vagy próbálkozás nélkül valamiért azt gondoltam, hogy túrógombócot csinálni nagyon nehéz és bonyolult dolog. Mindenesetre a túrógombóc a hiányosságaim hosszú listáján szerepelt. Mígnem egyszer…