Gergely Tamás: Őszi üdvözlet Éva kertjéből
Stockholm, kert. 6 négyzetméter. Kezelése történik nagy gonddal. Kettéosztva – virágokra és fűszernövényekre.
Stockholm, kert. 6 négyzetméter. Kezelése történik nagy gonddal. Kettéosztva – virágokra és fűszernövényekre.
A kávé az etióp fennsíkról terjedt el szerte a világban, és a neve a „káfá” volt…
Újabban mindenütt málna ötlik elém…
Szeretek zöldséget párolni. Hadd példázzam ezt a körítésként tálalható brokkolival.
– Mit szedtek? – Csalánt. – Mire jó az? – Teát főzünk belőle, hajat mosunk vele, levesnek is finom.
Mikor kisgyerekként a lakásban sertepertéltem, az ebédet főző Anyámtól kaptam egy-egy frissen hámozott murkot, szelet karalábét, vagy amit a legjobban szerettem: káposztatorzsát.
A különös az volt, hogy a sajt ki volt téve a pultra, és vásárlókkal volt tele a részleg, de azok csak állingáltak, nem vásároltak…
Hadd kezdjem köldöknézéssel századik Kantin-szövegem: Vadmalac-félperceseim rendszerezése közben látom meg, hogy azokban gyakran töltenek a pohárba. Nem egyebet, mint szilvapálinkát, amit egymás közt szilvának becéznek.
Nemzetközi nőnap, nekem illene ma elkészítenem a desszertet. Macaron…
Svédországban a húshagyókedd szokását manapság a húshagyókeddi süteménnyel kapcsolják össze (svédül semla, vagyis zsemle).
Megtanultuk, hogyan lehet újítani, vagyis az otthoni receptek alapanyagai mellé újat bevinni.
A címben szereplő konyhakendő a miénk, rendszeresen használjuk. A használat látszik is: a szöveg betűi helyenként megkoptak.