Ha makrélát eszünk, nekem mindig a Kafka jut eszembe…
Tag: Hoffmann Márta
Hoffmann Márta: Csólent
Sólet, vagy ahogy nagyanyám mondta: „csólent”. Sokáig ezt a hajdúsági tájszólásnak tudtam be, csak késő felnőttkoromban jöttem rá, hogy éppen ez lenne az autentikus kiejtés.
Bársony Ágnes–Hoffmann Márta–Gábos József–Vargha János: A gombák ideje
Egyszer csak megszólal a telefon, majd benne János, aki elővezeti ötletét, hogy – Pareto-optimum alapon, köznyelvileg: „jut is, marad is” – főzzünk együtt a Saját levében című könyvből, elvégre, ha az ember jót szeretne főzni, hallgasson a profikra.
Hoffmann Márta: Jókai-bableves, berlini sugallatra
A Jókai-bableves receptje a mi családunkban is szinte Saját levében módra készül; ha az ember jót szeretne főzni, hallgasson a profikra. Egyedül a malacköröm marad ki belőle, talán a nem teljesen őskeresztény felmenőkre tekintettel, ám a jófajta kolbász és füstölt hús esetében a hal nevét mi sem kérdezzük.
Hoffmann Márta: Spenótos estebéd
Az a megtiszteltetés ért, hogy az Arnolfini házaspár személyesen tett látogatást hajlékunkban, azaz Recsi cicánál és lelkes gazdájánál.
Hoffmann Márta: Búcsúcsiga
úcsú reggelinket hajón kelt fahéjas csigával kerekítettük…
Hoffmann Márta: A hajószakács jelenti – kagyló a Krka folyóról
Amíg a matrózok az elemekkel küzdenek, vagy éppen henyélnek a fedélzeten, én a hajó gyomrában szorgoskodom, hajószakácsi teendőket ellátva.
Hoffmann Márta: Barcelonai lepényhal
Ez a búcsúvacsoránk menüje: vörösboros spárgás rizottó, lepényhallal és rákocskákkal.
Hoffmann Márta: Fekete tészta királyrákkal
Elképesztően fokhagymás volt, de megérte!