Ligeti Zsuzsa: Üvegbe zárt nyár
Ettük salátának, főztem lecsónak, a többség azonban üvegben végezte, paradicsomlé formájában. Ez is sok munka, de megéri.
Ettük salátának, főztem lecsónak, a többség azonban üvegben végezte, paradicsomlé formájában. Ez is sok munka, de megéri.
Mindig is remek kávékat tudtam főzni különböző sátorozások alkalmával, legnagyobb unokám azonban még engem is meg tudott lepni.
Az üregekben kialakított lakásokat ma is lakják. Az egyikben kávézót rendeztek be.
Délutánra aztán elfáradunk, egyre többet gyönyörködünk a kilátásban, végül elcsábulunk, és leülünk egy hütte teraszára.
Ne várjunk presszókávét – a Balkánon mindenütt törökösen főzik. Boszniában persze bosnyák kávénak hívják.
Három (vagy már négy?) éve újévkor elkísértük Salzburgba a barátainkat, akik a Budapesti Lantos Kórus tagjaiként felléptek az újévi koncerten.
Gyulán található a Százéves cukrászda. Ugyan már egy kicsit öregebb, de nagyon jó hely.
Nyári táborozásoknál mindig gond volt a kávéfőzéssel.
A covid miatt nem találkozhattam a gyerekeimmel és unokáimmal sokáig. A férjemmel végre mindkettőnket beoltottak, így már meg mertük rendezni a kertünkben az első családi összejövetelt. Tizenhatan jöttünk össze.
A legszebb kávé címéért Kaunas baristája is versenyzik.
Fürdés az Ion-tengerben, majd egy kávé a pálmák alatt.