Mártonffy Zsuzsa: A házi szendvics
Odahaza többnyire nem parizeres kenyeret szoktam enni, de ha a zord külvilágban van dolgom, néha viszek magammal egy jó házi szendvicset. Olyan ez, mint a hamuba sült pogácsa.
Odahaza többnyire nem parizeres kenyeret szoktam enni, de ha a zord külvilágban van dolgom, néha viszek magammal egy jó házi szendvicset. Olyan ez, mint a hamuba sült pogácsa.
Karácsonyi népszokás, amit Nagyitól tanultam. Ma már nagyon kevés ember tudja, hogyan kell kötözni a cukrot, azaz a szaloncukrot felerősíteni a fenyőfára.
A kilencvenes évek elején voltam középiskolás. Viharos időszak volt ez, de a menza állandóságot adott.
Albániában régi szokás a váratlan vendéget lekvárral kínálni. Épp Berat várában sétálgattunk, amikor egy néni […]
Sok érdekeset láttunk, köztük például sült bárányfejet; ezt meg is kóstoltuk az egyik éjjel egy kerthelyiségben.
A drúzok az iszlámból váltak ki majd’ ezer éve, jellegzetes népviseletük van, betérni, beházasodni nem lehet közéjük.
Fadiéknál 2010 áprilisában rögtön egy húsvéti mega-családi összejövetelbe csöppentünk.