Sümegi Noémi: Nagyon
Amikor a kedvenc cukrászdádban megcsinálják neked a kedvenc süteményedet.
Amikor a kedvenc cukrászdádban megcsinálják neked a kedvenc süteményedet.
A Róma Ételbárban, miközben a világ fenekesül felfordult, megállt az idő. Semmi sem lesz már olyan, mint régen, egy valamit kivéve: a Csalogány utcai kifőzdét.
Talán a nyár utolsó kánikulai hétvégét éljük, de az biztos, hogy idén utoljára tart nyitva a zamárdi Tiki Beach Bisztró, így utoljára lehet megkóstolni Az Év Strandételét, a kovászosuborka-levest, no és még valamit: a tarhonyapudingot.
Sok szó esik manapság a megújuló balatoni gasztronómiáról, hogy ne a méregdrága, silány strandkaját együk, hanem helyi és szezonális alapanyagokból készült, jó minőségű fogásokat. Zajlik a beach food forradalma, nyílnak az újhullámos strandbisztrók, most azonban beszéljünk egy méltatlanul háttérbe szorult műfajról: a balatoni reggeliről.
Reggelizni a legjobb mulatság, csak erről a hétköznapok szorításában érthető módon hajalmosak vagyunk elfelejtkezni. Ha viszont akad egy kis szabadidőnk és kulináris élvezetekre szánt pénzünk, akkor eldönthetjük, hogy ebédelni-vacsorázni megyünk-e, vagy a reggelit szánjuk egy kellemes találkozóra. Érdemes az utóbbit választani – egészen másképp indul így a nap. Öt hely, öt reggeli, öt történet.