Jaskó Dorina – Vass Nóra: Ibolyaszüret, avagy virág a konyhában
Amikor a kert lilába borul, az csak egyet jelenthet: beköszöntött az ibolyaszezon. Az ibolyával érdemes kísérletezni, hiszen az illatán kívül az íze is irigylésre méltó.
Amikor a kert lilába borul, az csak egyet jelenthet: beköszöntött az ibolyaszezon. Az ibolyával érdemes kísérletezni, hiszen az illatán kívül az íze is irigylésre méltó.
Kétség nem fér hozzá, Hernádkakon lángosláz van kialakulóban. Köszönhető ez egy remek kis éteknek (és persze a sütésére jó alkalmat kínáló helyi piacnak), s egy látszólag egyszerű, de épp egyszerűségében nemes, és pont emiatt könnyen el is rontható finomságnak, amit több helyütt is krumplilángosnak neveznek.
A termelői piac áruja szinte azonnal bizalmat ébresztő, valljuk be, ma nagy divat ide járni, utazunk eleget egy-egy jó hírű piac kedvéért. Ha az ember falun él, különösen bosszantó, ha máshová kell mennie, főképp, ha tudomása van arról, hogy a faluban is termelnek ezt-azt az emberek. A szomszéd faluban is van néhány jó kertész, készül sajt, füstölt mangalicaláb, szalonna.