A tavasz a kamra- és hűtőtakarítás időszak is. Fel kell készülni a közelgő befőzési szezonra, vagyis ki kell enni a maradékot a mélyhűtőből és a kamrából, hogy legyen helye az új epernek, meggynek, málnának, amelyek már itt toporognak a küszöbön.

Egy ilyen epres és meggyes dobozt dobtam fel egy kis balzsamecetes-cukros párolással, majd zselésítettem. De hogy ne legyen annyira kímélő uzsonna, sütöttem alá egy vak tortalapot omlós tésztából, azt pedig megtöltöttem mascarponés vaníliás krémmel. Hamar elfogyott. Jöhet az új eper és a meggy!

1 thought on “Draskovich Edina: Hűtőtakarítás

Hozzászólás a(z) Planet Susannia bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel