Mit tegyünk, ha hajnali ötkor váratlanul felébresztenek a kollégiumban? Keltsük fel az egyik szomszédunkat, és javasoljunk főzőcskézést aznapra. Hosszasan vitatkozzunk a menüről, majd állapodjunk meg steakben. Érjünk oda nyitásra a bevásárlóközpontba, és vegyünk friss alapanyagokat: argentin marha (2×200 g), sárga burgonya (0,60 kg), salátakeverék (0,50 kg), olívabogyó (1 csomag), kapros szósz (1 csomag).

A kollégiumba visszaérve próbáljunk meg valamennyit haladni a tanulnivalónkkal, majd hagyjunk fel a próbálkozással, és inkább foglaljuk el a kilencedik emeleti konyhát. Vegyük ki a marhát, hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, és héjában főzzük meg a krumplikat. Ha már puhul a széle, vegyük ki és szeljük őket cikkelyekre. A gondos, egyenkénti fűszerezést (só, bors, sült pulyka fűszerkeverék) bízzuk a szomszédra.

Olvasszunk fel egy kis vajat egy nagyobb serpenyőben (ügyeljünk arra is, hogy a központi áramellátású elektromos tűzhely be legyen kapcsolva), és ha kellően felmelegedett, helyezzük rá a sózott-borsozott hússzeleteket. A krumpli- és a hússütés közül válasszuk a húst, hisz a krumpli eddig is a szomszéd reszortja volt.

A húsokat fordítsuk meg néhányszor, és sütés közben ne csavarjuk le a hőfokot. A jól átsült állapot meglepően gyorsan bekövetkezik, így hamarabb vegyük le a serpenyőt, mint jó érzésünk engedné. Készítsük el a salátát, és állapítsuk meg, hogy az olívabogyó és a kapros szósz együtt nagyon rossz ötletnek bizonyult. Ne valljuk be a szomszédnak, hogy a kombináció a mi ötletünk volt.

Halmozzunk minden konyhai felszerelést a karjainkba, hogy lehetőleg egy fordulóval visszaérjünk a szobába. Terítés után sajnálkozzunk, miként hűlhetett ki mégis a hús, amikor egy fordulóval visszaértünk a szobába.

Ebéd után próbáljunk meg felállni a székből, hagyjuk a mosogatást későbbre, és pótoljuk be az alvást, amit reggel elmulasztottunk.

2 thoughts on “Zsubori Eszter: Hogyan süssünk steaket kollégiumban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel