Reggel leugrottam a halpiacra. A Metro áruházban jártam és nem hagyhattam ki a halas pultot. A halászok jól ismernek, hiszen hetente többször vásárolok náluk. Az eladótól kértem egy tőkehal filét, valamint két nyurga makrélát. Hazafelé a tengerparton szedtem egy marék vad kakukkfüvet. Itthon a konyhakertben lecsipkedtem egy kis kakukkfüvet, borsfüvet és petrezselymet. Mindig van itthon néhány kiló friss vaj, hiszen tejtermelő ország vagyunk. Igazi vajat külföldről kell hozni, de most a Metróban is tudtam jó áron vásárolni 1 kiló francia vajat. A halat besóztam, lementem úszni egyet, és miután visszajöttem, beizzítottam a szenet. A halat besóztam, majd kukoricalisztbe forgatva olívaolajon és vajon megsütöttem. Lekaptam egy citromot a kert végében álló fáról, azt facsartam a megsült halra és a friss salátára. A sütés végén a vajba aprított zöldfűszerekkel locsoltam meg a halat. A halat becsavartam egy frissen sült lepénybe, amit a helyi pék süt. Félbevágott Barba-papákkal tálaltam.

(A kívánt rész törlendő…)

3 thoughts on “Draskovich Edina: Változatok halra

  1. Holnap kimegyek a tengerpartra, veszek egy kiló frissen kifogott halat.
    Ja nem! Elmegyek a teszkóba, veszek egy kiló halat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel