Az idei balatoni strandkaja-verseny győztese a Gofcsi! Hogy mi is az? Gofrisütőben készült tócsni tejfölhabbal, aszalt paradicsommal, lila hagymával, kis salátalevéllel és kolbászmorzsákkal tuningolva. Mennyei. Aki alapból nem kedveli az olajban tocsogó ételeket, és eddig ezért volt tartózkodó a tócsnival szemben, az is bátran kóstolhatja, mivel a gofrisütőnek köszönhetően a tört krumplis alapanyag nem szívja meg magát olajjal a sütés folyamán. Ettől könnyed és egyben laktató is.

Nyelvújítós tétel a tortizza is, amely a tavalyi strandétel-verseny egyik indulója volt. Idén ebből már háromfajta verzió is készül, de a lényeg ugyanaz: a megpirított tortilla-lapot pakolják meg pizzához hasonlatosan különböző feltétekkel, például sonkával, kecskesajttal, aszalt paradicsommal, lila hagymával és hasonlókkal. Aki a vékony tésztás pizza híve, annak szerintem a tortizza is bejön majd.

A fent említett cross-over kulináris élmények lelőhelye a balatonfenyvesi nagystrand, A Konyhám nevű egység. Bár a gofcsi még annyira új fogás, hogy az étlapon nincs is feltüntetve, aki arra jár, ne hagyja ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel