Balla Erna: Tel-Aviv 3.2 – Food happy hour a Dalidában
Még mindig április, még mindig Tel-Aviv, de már este. És egy már ismert célpont, a Dalida. Eldugott hely, kis kerttel, a koncepció a sharing: amit rendelsz, középre hozzák ki, és mindenki kap mellé kistányért. Van kicsi, közepes és nagy adag, mellé koktélok, kancsóban. Csodás.
Mi egy fetás csípős crème brulee-vel és egy all about crabs-szel indítunk, utóbbi egy garnéla bisque (sűrű levesféle) kenyérpudinggal, előbbi pedig adja magát, csípős fetakrém ráégetett cukorréteggel, mesés. Aztán jön a középső, abból már csak egy adagot rendeltünk, az örök kedvenc, amiért ide visszajön az ember, a sült csontvelő csicsókakrémmel, gesztenyés szósszal: mese.
Aztán a fő, ami egy szimplán elkészített entercote, csodás, mindenféle zöldségekkel. Mindehhez mi a literes gin koktélt választottuk. Ha még hozzáteszem, hogy okos lányom nyomozása folytán food happy hour időszakban mentünk, így minden féláron volt, már nem is olyan rémisztő a számla a végén…