Balla Erna: Tel-Aviv 3.4 – Anya-lánya vacsora
Május elsején estére magunknak főztünk. A csodás színű asztalon, ami a szobámban található, terítékre került: marhafasírtok, grillezett zöldségek, az elmaradhatatlan ízesített tahini, petrezselyem, paradicsom, olívaolaj, háromféle olívabogyó, fűszeres rizs, pita, egy üveg helyi fehérbor. Anya-lánya vacsora TLV közepén, a csendben. Utána egy rövid séta a szokatlanul csendes, egyébként mindig nyüzsgő városban.
A szállásom, a Rena’s House: szerelemből épült 1954-ben, nagyon helyes szobák, egyébként minden tele kortárs művészettel, a szobákban lemezjátszó (!) és lemezek, a folyosókon lemezkönyvtár, amiből mindent elvihetsz, cserélgethetsz. Mindez a legjobb környék közepén. És ami a legviccesebb, gyakorlatilag egy bár közepén lakom… Éjjel oda, ahol utca volt, asztalok kerülnek ki, és az egész egy nagy bárrá alakul. Ezt másodikán este igyekszünk felfedezni, étterem szempontjából a fő attrakció után. De erről talán legközelebb.