Minden tej legszebb álma egy sajt – e mondás nem tőlem, hanem a pilisi Bucka sajtház tulajdonosától, Lacitól származik. Történt tudniillik, hogy a tavalyi camembertes kalandjaink után idén gomolya-parenyica készítésre adtuk a fejünket – de most segítséget is igénybe vettünk.

A sajtkészítés folyamata önmagában is izgalmas, és mivel nem atomfizika, némi koncentrálással elsajátítható. Házi tej, oltóanyag, kevergetés, melegítés, előbbiek gyakori ismétlése és a készülő sajttészta hosszas tutujgatása után remekbe szabott sajt a jutalmunk.

Mégis, nem a sajtkészítés maga, hanem a vendéglátók, Laci és Ildikó személye, mesebeli házuk, ahol minden tárgynak története van – Kossuth karosszékétől a 170 éves szuszékig (ácsolt láda) –, a bepillantás a mindennapjaikba teszi felejthetetlen élménnyé a kirándulást a Bucka sajtházba.


A nyitóképen a szerző – akcióban. Link > A camembert-sztori.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel