A szezonnyitó – lehozni a padlásról a teraszgarnitúrát, összeszerelni az asztalt, kinyitni a télire bezárt hátsó ajtót, megteríteni és együtt megebédelni a teraszon – családi műfaj. Úgy jó, ha mindenki jelen van, és rohanni sem kell sehová, így klasszikusan hétvégére szokott esni. Az idén a korán (bár nyilván csak ideiglenesen) beköszöntött verőfényes nyáridő klímaszempontból már március 18-át alkalmassá tette e jeles eseményre.

Mivel pedig a szűkebb család délidőben is teljes létszámban jelen volt, a szavazásra bocsátott kérdés hamar megkapta az abszolút többséget. Padlás fel, asztalláb be, ajtó ki, terítő rá. Majd az asztalra tányérok, és az előző nap szintén közösen (és élesztő nélkül) sütött pizzák tepsijei, a szeletek rukkolával gazdagon meghintve, hozzájuk némi fusilli paradicsomszósszal – az olasz sorstársakra is gondolva.

Egy kis ejtőzés utána a kávé mellett, aztán ki-ki vissza a szobájába, a számítógép elé; elvégre munkanap van, szerda.

Új idők…


Pizzák: Horváth Ira | Asztalszerelés: Zsubori Ervin | Terítés: Zsubori Barnabás | Fotó: Zsubori Eszter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel