Hirtelen beugrik egy ötlet, aztán pár nap múlva már meg is vannak a repülőjegyek. 2019-et írunk. Hárman útnak indulnak Spanyolhonba, hogy megölelgethessék barátjukat, aki kint tanul egy évet.

Körbejárják a helyi látványosságokat, frizbit dobálnak át a város különböző építményein, trükköket fejlesztenek ki. Sokat nevetnek, és az a legnagyobb bajuk, hogy a főtér legjobbnak hitt éttermében mirelit pizzát szolgálnak fel nekik.

Egy hét izgalom a barátnak, végre megoszthatja a spanyol élményeit másokkal. Még szörfözni is eljutnak. És persze nagy közös főzések. A barát egy saját recepttel kedveskedik nekik. Kis liszt, cukor, vaj, alma és eper. És már kész is a Morzsasüti.

Persze akkor és ott volt a legfinomabb, de itthon is működik: beleharapva egyetlen perc alatt a spanyol tengerparton lehetünk, szörfözhetünk és nevethetünk. És mivel én is megtanultam a receptet, egyedül is el tudom készíteni – például Anyák napjára, meglepetésnek. Hogy együtt is átéljük a spanyol nap melegét.


Anya: Horváth Ira | Morzsasüti: Zsubori Barnabás | Fotók: Zsubori Eszter.

2 thoughts on “Zsubori Barnabás: Valenciai morzsasüti

    1. Én tojás nélkül készítem, pont az egyszerűség a kulcsa.:)

Hozzászólás a(z) Zsubori Barnabás bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel