A minap Tenerifén, a Kanári-szigetek legnagyobbikán, épp a Teno-hegységben autóztunk a szerpentinen, amikor az egyik kanyarban megláttam egy kis kávézót az út mellett. „Itt innunk kell egy kávét!” – kiáltottam, és a parkolás után már ugrottam is ki az autóból.

A kávéfelhozatalból a helyi különlegességre, a barraquitóra esett a választásom. A barraquito nagyon különleges: sűrített tej, kávé, tejhab és 43-as számú likőr alkotják a rétegeket, mindez megbolondítva egy kis citromhéjjal és fahéjjal.

Először elgondolkodtam, hogy délelőtt 11-kor illik-e alkoholt inni, de aztán az előttünk váró hosszú, tartalmas napra gondoltam, meg a másfél éves örökmozgómra a hátsó ülésen, ezért úgy döntöttem, elfér az! Úgyis nyaralunk!

Ez a kávé nem csak nagyon finom, hanem szemet gyönyörködtető is. Annyira szépek a rétegek, hogy még a kiskanalat is sajnálja beletenni az ember. De ha összekeverjük, akkor egy sűrű, édes kávét kapunk, és kortyolgatás közben nem tudjuk eldönteni, melyik aromára figyeljünk jobban: a citrusos ízvilágra, vagy a fahéjas kávéízre?

Amíg az ízeket boncolgattam, ki is ürült a csésze. Isteni volt! Na és a kilátás… az már csak a ráadás.


Fotó: Scheili Eszter | A szerző a Vanilia Travels bloggere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel