A quiche valahogy eddig kimaradt az életemből. Így amikor felkérést kaptam, hogy készítsek egyet az Arnolfini Gastro Fesztiválra, nem mondtam azonnal igent, de megígértem, hogy teszek egy kísérletet, aztán meglátjuk.
Címke: Torma Cauli
Torma Cauli: Tömlőtúró
Melyik volt előbb, az állattenyésztés vagy a növénytermesztés? A vita folyik rendesen, de nem sok értelme, hiszen a korai munkamegosztásban az egyik a férfiak, a másik a nők dolga volt, és természetesen segítettek egymásnak. AKóstolj bele
Torma Cauli: Na, de mi van a nyereg alatt puhított hússal?
Azon a mai napig vitatkozik a tudomány, hogy mi volt a kezdeteknél a lótartás szerepe: a húsfogyasztás, a vonóállat, vagy a lovaglás?
Torma Cauli: Lepénykenyér
A lepénykenyér ma is velünk él, különböző formákban és tartalommal – pászka (macesz), pita, tortilla, pizza, lángos, naan; a maniókából vagy szágópálmából készültekről nem is beszélve –, a nők roppant találékonyságát dicsérve. A kutatások szerint annak idején magyar őseink is fogyasztották.
Torma Cauli: A kumisz-kérdésről
A kancákat a csikók közelében fejik, köpüléssel kivonják belőle a vajat, a maradékot bőrtömlőben, vagy bőrből készült speciális edényben savanyítják, rendszer szerint kevergetve.
Torma Cauli: A reggeli esztétikája
A reggeli nem csak tápértékben, hanem esztétikailag is fontos. A Távol-Kelet tudatosan használja a színeket az ételeknél…
Torma Cauli: Gríztorta
Szegény ember grízzel főz…