Egyszerűen abbahagyhatatlanul finom ez a sültparadicsomos padlizsánsaláta. Számtalanszor készítettem már, de hiába is próbálom újra és újra kielemezni, nem tudok rájönni, mi a titka az utánozhatatlan ízélménynek. Most is azért voltam kénytelen a padlizsánokat egészben megsütni, kihámozni a héjukból és apróra vágni, majd összekeverni olívaolajon fokhagymával összesütött paradicsomokkal, sóval, frissen facsart citromlével és egy kazalnyi zöld korianderrel, mert a semmiből beúszott a megfoghatatlan ízemlék, és nem hagyott nyugodni.

Talán Margit és Judit szuperédes bio datolyaparadicsomai a szomszédságból, esetleg a citrom által hozzáadott savanykás árnyalat, vagy a mindezt komplettírozó friss koriander. De a legvalószínűbb, hogy a közel-keleti konyha ikonja, Claudia Rodin lelke száll bele a világ minden táján elkészített összes padlizsánsalátába. Más magyarázat nem lehet.


Fotó: Rubin Eszter | Recept > Arabesque: A Taste of Morocco, Turkey, and Lebanon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel