Rubin Eszter: A padlizsánsaláta titka
A semmiből beúszott egy megfoghatatlan ízemlék, és nem hagyott nyugodni.
A semmiből beúszott egy megfoghatatlan ízemlék, és nem hagyott nyugodni.
Kerek formában készítem, hogy ugyanilyen kerek legyen az új év, és sok mézet teszek bele, hogy édes is legyen.
Már harmadszor készítem idén, és ugyanolyan finom, mint amilyen kenyérrel, aztán krumplival volt.
A babka ice cream sandwichhez nem kell más, mint két szelet babka között egy réteg fagylalt.
Mondja meg nekem valaki, miért pont a boldog csirkét kell megenni? Szegény igazán élhetett volna még, ha olyan kiteljesedett kapirgálós jódolga volt. Mégis imádják elvágni a boldog csirke nyakát – inkább azt, mint szegény gyári csirkéét.
Mustárral savanyítottam, darabos, házi feketeribizli-lekvárral édesítettem, vajjal kerekítettem. Stier Gyuszi mintha életében először elégedettnek tűnt volna, elmaradt a szokásos egekbe emelkedő szemöldök, helyette ő maga állt fel, s a ragu fölött váratlanul szavalni kezdett.
Mindent szeret, ami krumpliból készül, kivéve a gombócot. Azt nézni szereti, feltérdelve a hokedlire, és segíteni a Nagyinak.